Olemme koonneet tälle sivulle vastauksia arjen pulmiin, joiden tiimoilta meihin ollaan usein yhteydessä. Saatat siis löytää alta nopeimmat neuvot myös itseäsi askarruttavaan kysymykseen. 

Ilmoitukset ja dokumentit

Pääset ilmoittamaan muutosta täältä.

Pääset tekemään ilmoituksen nimenmuutoksesta Nimenmuutos-lomakkeella.

Pääset ilmoittamaan mittarilukemasi täältä.

Talonkirjaotteen toimittaa isännöitsijä, joten asiasta kannattaa kääntyä hänen puoleensa. Löydät taloyhtiösi isännöitsijän tiedot rappukäytävän alataulusta.

Yleiset häiriötilanteet ja tekniset ongelmat

Tarkista ensin, ettei asuinalueellesi ole ilmoitettu häiriöitä lämmönjakelussa keskeytyskartasta.

Mikäli alueellasi ei ole keskeytyskartan mukaan häiriöitä, varmista että lämmityspatterin termostaatti on käännetty ääriasentoon viimeisen lukeman yli.​ Tarkista myös, että lämpö pääsee virtaamaan huoneistoon vapaasti, eikä patteri ole peitetty huonekaluilla tai paksuilla verhoilla.

Huoneiston oletuslämpötila on 21°. Jos huoneiston lämpötila ylittää oletuksen, patteri ei yritä lämmittää tilaa enempää ja sen pinta tuntuu sen vuoksi kylmältä. Kun termostaatti havaitsee, että huoneen lämpötila on alle oletuslämpötilan, alkaa patteri taas tuottamaan lämpöä.

Kun mittaat huoneiston lämpötilaa, mittarin sijoittelussa tulee huomioida, että se ei ole lähellä ulkoseiniä tai ikkunaa. Mittari kannattaakin sijoittaa mittauksen ajaksi huoneen keskelle noin 1 1/2 metrin korkeuteen. Mikäli huoneiston lämpötila jää mittauksessa alle oletuslämpötilan, jätä meille huoltopyyntö, niin käymme tarkistamassa patterin toiminnan.

Sisäikkunan tiivistys on osakkaan vastuulla. Voit tilata meiltä työn erillisveloituksella. Mikäli asut huoneistossa vuokralaisena, suosittelemme, että olet yhteydessä vuokranantajaasi asian edistämiseksi.

Ulommainen ikkuna on kokonaisuudessaan taloyhtiön vastuulla, mutta uloimmassa ikkunassa ei ole vaihdettavia tiivisteitä.

Wc-istuimessasi on vika, joka vaatii huoltomiehen käynnin. Wc- istuimen takana on pytylle oma sulku, jonka voit laittaa kiinni ja tee vuodosta ilmoitus huoltoyhtiölle.

Jos wc-istuinta on tarve käyttää korjausta odotellessa, voit huuhtoa pöntön kaatamalla sinne käytön jälkeen ämpärillä vettä. Sulkua ei kannata aukoa ja sulkea edestakaisin.

Pariston vaihto on asukkaan vastuulla ja se kannattaa vaihtaa kerran vuodessa.

Verkkovirtaan kytketyn varoittimen pariston vaihto aloitetaan laskemalla sulaketaulusta sulake alas ja irroita paristo vasta sen jälkeen. Käsittele varoitinta varovasti, ettei sen kytkennät kattoon rikkoudu. Voit vaihtaa pariston itse tai jättää meille huoltopyynnön.

Jos sähköt ovat kokonaan pois, tarkista ensin, että sähkösopimuksesi on voimassa tai onko sähköyhtiö tiedottanut vikatilanteesta. Keskeytyskartta.

Mikäli keskeytyskartalla ei tiedotettu vikatilanteesta ja tiedät sähkösopimuksesi olevan voimassa, tarkista seuraavaksi sulaketaulusta sulakkeet. Mikäli sähköt ovat vain osittain pois, tarkista sulaketaulusta pimentyneen laitteen sulake. Vikasulakkeen tulisi olla yläasennossa. Voit myös käyttää vikavirtasuojakytkimen alhaalla ja nostaa sen takaisin ylös. Mikäli nämä toimenpiteet eivät auta, ole meihin yhteydessä.

Kaikkien valaisimien, myös kiinteiden (esim. spotit tai wc-valaisimen loisteputket), polttimoiden vaihdot ovat asukkaan vastuulla.
Loisteputken vaihdon yhteydessä kannatta vaihtaa myös valaisimen sytytin.

Mikäli tarvitset apua lampun vaihdossa, voit tilata vaihtotyön meiltä erikseen laskutettavana työnä.

Päivystysaikana voimme suorittaa vain omaisuutta tai henkilöä uhkaavia tehtäviä.

Huoltoyhtiön päivystysaika alkaa arkisin klo 14 ja päättyy seuraavana aamuna klo 06. Päivystämme viikonloppuisin ja arkipyhinä 24 h. Päivystäjän käynnit laskutetaan aina erikseen joko taloyhtiöltä tai osakkaalta/ asukkaalta kiinteistön vastuunjaon mukaisesti.

Vastuunjakotaulukosta pääset tarkistamaan onko huoneiston osa osakkaan vai taloyhtiön vastuulla.

Mikäli asut huoneistossa vuokralaisena, suosittelemme kääntymään vuokranantajasi puoleen, joka voi jättää huoltopyynnön osakkaan vastuulle kuuluvista töistä.

Vesimittari

Yleisin paikka huoneistokohtaisenvesimittarin sijainnille on kylpyhuoneen tai huoneiston edessä rappukäytävän kattoon sijoitetun huoltoluukun takana. Mittari voi olla sijoitettuna myös saunan lauteiden alle, keittiön allaskaappiin tai tuulikaapin/ eteisen lattiaan sijoitetun huoltoluukun alle.

Vesimittarilukeman kirjaamista varten tarvitsemme kaikki mittarissa ilmoitetut numerot. Jos numeroiden välissä on pilkku, sen vasemmalla puolella on vedenkulutuksen täydet kuutiot ja oikealla puolella osakuutiot. Esim. 00362,010 tarkoittaa 362 m3. 

Jos osa numeroista on eri värillä, värinvaihto kohta tulkitaan samalla tavalla kuin siinä olisi pilkku. Lämminvesimittari on yleensä merkitty punaisella ja kylmä sinisellä värillä.

Laskutus

Vastike- ja vesilaskuista vastaa kiinteistösi isännöitsijä, joten voit kääntyä hänen puoleensa.

Reskontramme auttaa sinua laskuasioissa. Tavoitat reskontramme sähköpostilla reskontra@jurvelin.fi

© 2023 Kiinteistöhuolto Jurvelin Oy

Puhelin 010 821 6000 | Y-tunnus: 2057294-6 | Tietosuojaseloste